Rezumat:

  1. Excesul ponderal şi obezitatea la copil sunt definite că acumularea de grăsime în exces, carepoate afecta sănătatea.

  2. Caloriile suplimentare care nu sunt consumate prin activităţi fizice se transformă în grăsime. Această creştere în greutate variază individual, în funcție de diferiți factori ca: mediul familial și social (obiceiurile alimentare și de activitate fizică), încărcătura genetică, patologia asociată, precum şi problemele psihologice, care de asemenea, contribuie la creşterea în greutate.

  3. Obezitatea este asociată invariabil cu comorbidități, iar acestea diferă în funcție de vârsta pacientului.

  4. Tratamentul obezității este o provocare indiferent de vârsta la care este inițiat. Fiecare intervenție terapeutică trebuie individualizată ținând cont de particularitățile fiecărui copilului și are ca obiective atingerea greutății corporale optime, dar creștere, dezvoltare și sexualizare normale.

  5. Managementul multidisciplinar este cheia obținerii de rezultate în lupta cu obezitatea, fiind singura abordare ce are eficiență pe termen lung dovedită. Echipa trebuie să includă: un pediatrudietetician, un psiholog, un fizioterapeut și o asistentă. Managementul constă în consiliere nutrițională, exercițiu fizic, terapie comportamentală.

User login