Rezumat:

  1. Malnutriţia este o tulburare secundară a creşterii şi dezvoltării postnatale, caracteristică perioadei de sugar şi copil mic - cu ritmul de creştere cel mai intens  şi datorată imposibilităţii organismului de a-şi acoperi prin aportul exogen (din exterior) necesităţile nutriţionale, fiind obligat să-şi consume ţesuturile proprii pentru acoperirea necesitaţilor de întreţinere - autofagie tisulară.

  2. Există doua forme de malnutriție: malnutriția protein-calorică (MPC) și malnutriția proteică (MP).

  3. Preventia malnutrițieieste extrem de importantă. Cea mai sigura si eficienta masura de prevenirea malnutritiei constă in alimentatia naturală in primele 6 luni de viață (laptele matern este cel maicomplet si echilibrat aliment, având si calități imunologice, datorita anticorpilor).

  4. Tratamentul vizează aducerea progresivă a dietei la nevoile calorice ale vârstei.

  5. O atentie deosebita trebuie acordata copiilor alimentati artificial, privind tipul de lapte adecvat vârstei și greutății, diluția și zahararea.

User login

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer