E-Universitatea www.edubolirare.ro  este prima platformă de învăţare în domeniul bolilor rare din România.  Platforma este proprietatea Asociaţiei Prader Willi din România care deţine şi preşedenţia Alianţei Naţionale pentru Boli Rare din România.

www.edubolirare.ro este un site proiectat, realizat şi dezvoltat în cadrul proiectului Parteneriat Norvegiano-Român pentru progres în bolile rare finanţat prin programul Innovation Norway.

Vă rugăm  sa citiţi cu atentie urmatorii termeni si conditii care guverneaza activitatea noastra inainte de a vă inscrie la cursurile  E-Universităţii.  Acest document cuprinde elemente din regulamentul intern al componentei de formare a sit-ului  si de asemenea explica modul de functionare a aplicatiei de management al studentilor pe care o vei folosi pe toata perioada cat vei fi  cursantul nostru.

Termenii de utilizare sunt formulati in concordanta cu politica noastră interna si cu legislatia romana în vigoare.

 • Prin preluarea datelor dvs de contact, ne rezervăm dreptul de a va trimite prin e-mail informatii referitoare la orice aspecte legate de cursul dvs precum si informatii privind diverse activitati extracuriculare desfasurate de asociaţie in colaborare cu partenerii sai. In aceste conditii ne obligăm sa nu dezvaluim datele cu caracter personal  unei terte  parti fara acordul dvs.
 • Datele cu caracter personal sunt prelucrate de Asociatia Prader Willi din Romania portivit notificarii nr. 16061 in conformitate cu cerintele legii nr. 667/2001.
 • Prin inscrierea dvs in sistem primiti acces la: suportul de curs, materiale aditionale, sistemul de programare a activitatilor practice,  forumuri de discutii si toate celelalte servicii disponibile in sistem. Pe forumurile de discutii este TOTAL INTERZIS sa publicati injurii, materiale care nu au legatura cu elemente din curs sau care ar putea aduce prejudicii unei terte parti.  De asemenea este interzisa publicarea in format tiparit sau electronic a oricaror elemente pe care le-ati putea gasi in cadrul sistemului, aceasta fiind proprietatea exclusiva a Asociaţiei Prader Willi din România,  orice abatere de la aceasta regula fiind pedepsita conform legii in vigoare privind drepturile de autor.

-protejeze nici un document pe care dvs il faceti public  pe forum.

-raspunda in cazul in care dvs faceti publice altor persoane datele dvs de logare si vi se aduc anumite prejudicii.

 • www.edubolirare.ro stabileste durata fiecarui curs in functie de nivelul de dificultate, tipul de program si alte criterii pentru mentinerea calitatii  si se obliga ca la inscrierea cursantului sa ii comunice acestuia durata de desfasurare a cursului. Fiecare curs are un plan de studiu atasat la care dvs aveti in permanenta acces si pe care trebuie sa il respectati.  In aceasta perioada cursantul are obligatia sa parcurga dorcumentatia, sa sustina examenele partiale, sa participle la întâlnirile faţă în faţă planificate, să efectueze activităţile practice,  sa sustina examenul final si proba practica (acolo unde este cazul). In cazul in care persoana nu poate finaliza cursul in perioada stabilita din motive ce tin de www.edubolirare.ro, aceasta se obliga sa prelungeasca durata de desfasurare a cursului in functie de timpul in care activitatea nu s-a desfasurat corect. In cazul neprezentarii pentru examenul final, proba practica si achitarea integrala a cursului  pana la termenul de expirare, se considera ca persoana a renuntat la orice drepturi, pierzandu-si totodata drepturile asupra contravalorii achitate.
 • Toti cursantii care nu finalizeaza cursul in termenele prestabilite vor trebui sa se reinscrie intr-o noua grupa si sa reia toate examenele partiale, finale si activitatile practice aferente.
 • In cazul fiercarui curs documentatia este accesibila atat de pe portalul www.edubolirare.ro cat si offline.  Documentatia este disponibila in limba română.
 • Pentru înscrierea la cursuri studentul trebuie să îndeplinească cerinţe de studii, pregătire specifice fiecărui curs. Acestea sunt detaliate în fisele de descriere ale cursurilor. Prin inscrierea la cursuri studentul isi exprima acordul asupra acestor termene si se angajeaza sa aiba cunostintele necesare pentru a putea parcurge documentatia si a-si sustine examenele. Totuşi, certificatele de absolvire vor fi eliberate numai dupa ce asociaţia primeşte copiile actelor de studii care confirmă eligibilitatea acestora pentru curs.
 • Asociaţia Prader Willi din România, ca proprietar al platformei de e-learning nu are obligatia de a pune la dispozitie cursul in format tiparit pentru acele module care se derulează exclusiv online.
 • Pentru oricare dintre cursurile de pe portalul www.edubolirare.ro, cursantul va trebui sa sustina un numar de examene mai mic sau egal cu numarul de capitole din fiecare curs. Aceste examene se vor susţine în codiţiile menţionate pentru fiecare curs în parte.
 • Orice examen partial poate fi sustinut de maxim 3 ori.  Pentru a se putea considera promovat la un examen trebuie obtinut un punctaj de minim 75%.
 • Toate cursurile se finalizeaza prin examen ce se sustine la sediul asociaţiei. Punctajul de promovare al examenului este de 75%.
 • In cadrul cursurilor de tip bleanded learning, mai multe sesiuni se vor desfăşura faţă în faţă, la sediul asociaţiei. Asociaţia se obilga sa programeze activttatile faţa în faţă in asa fel incat cursantul sa poata participa la toate activitatile aferente cursului. In functie de numarul de cursanti din fiecare clasa activtatille faţă în faţă sunt programate in  mai multe zile si intervale orare, cursantul avand flexibilitatea de a alege intervalul care ii permite sa participe. Fiecare seminar/workshop/laborator va fi programat de 3 ori pe perioada desfasurarii cursului.  Cursantul are dreptul sa solicite o alta programare in cazul in care nu poate participa la cele deja programate in maxim 10 zile de la publicarea acestora in sistem. Ziua si intervalul orar va selectat in conformitate cu politica asociaţiei si cu resursele disponibile in acel moment.  In conditiile in care sesizarea nu a fost facuta in timpul precizat mai sus asociaţia isi rezerva dreptul de a nu programa alte activitati. Pentru a putea participa la o activitate faţă în faţă cursantul are obligatia sa isi rezerve locul folosind sistemul de programare la aceste activităţi. Trainerii cursurilor isi rezerva dreptul de a nu accepta participarea unui cursant care nu si-a rezervat loc la o activitate faţă în faţă in conditiile in care nu exista locuri disponibile. In conditiile in care un cursant rezerva un loc la o activitate faţă în faţă si ulterior constata ca nu poate participa are obligatia de a anula rezervarea cu minim 24 ore inainte de inceperea activitatii. Pe parcursul activităţilor faţă în faţă, trainerul are dreptul sa excluda din activitate orice cursant cu comportament sau limbaj necuvincios ce poate distrage atentia celorlalti cursanti si periclita bunul mers al laboratorului.  
 • Înregistrarea a mai mult de 10% absenţe nemotivate sau 25% absenţe motivate din durata totală a întâlnirilor faţă în faţă conduce la pierderea dreptului cursantului de a susţine exemenul de absolvire.
 • La finalizarea cursului , asociaţia se obliga sa emita certificatul de absolvire în format tiparit pe hartie conform legislaţiei în vigoare şi în funcţie de tipul cursului. Aceasta va purta stampila asociaţiei, semnatura trainerului, a preşedintelui comisiei de evaluare si timbrul sec. Cursantul are dreptul sa ridice diploma la minim 7 zile de la finalizarea cursului şi în termen maxim de 6 luni. De la expirarea acestui termen, se percepe o taxă de depozitare de 250 Ron.
 • In afara activităţilor faţă în faţă, cursantul are dreptul sa  solicite ajutorul trainerului in intervalul de derulare al cursului. De asemenea, Help Desk-ul este pus la dispozitia cursantului prin telefon in programul de lucru sau prin mail – cu raspuns in maxim 24 de ore, exceptie facand  vacantele, perioadele de inactivitate anuntate  si  sarbatorile legale. Atat instructorul cat si Help Desk Assistant-ul pot elimina de la curs orice cursant care manifesta un comportament necorespunzator sau foloseste un limbaj necuviincios de maniera sa lezeze integritatea morala a celeilalte personane. De cealalta parte, asociaţia Prader Willi din România se obliga sa mentina un comportament si atitudine profesionala fata de toti cursantii acesteia.
 • In cazul in care unul sau mai multe din drepturile dvs au fost incalcate puteti trimite reclamatii si sesizari la conducerea asociaţiei.

 

Dan Dorica
Preşedintele Asociaţiei Prader Wilii din România

User login