Ocupaţia de asistent medical dietetică și nutritie se referã la activitatea de asistenţã medicalã pe probleme de nutriţie / dieteticã, presupunând competenţe legate de întocmirea dietelor ca mijloace terapeutice în cadrul schemelor generale de tratament medical, supravegherea circuitului hranei în unitatea sanitarã şi asistarea pacienţilor pe probleme de specialitate.

Domeniile de competenţă al asistentului medical în dietetică și nutriție sunt acordarea asistenţei de specialitate, asistarea pacienţilor cu probleme de nutriţie şi dietetică,întocmirea meniurilor şi suplimentelor, întocmirea necesarului de alimente, supravegherea distribuirii meselor preparate, supravegherea preparării meniurilor.

Asistarea pacienţilor cu probleme de nutriţie şi dietetică  cuprinde competenţele necesare asistentelor medicale nutriţioniste pentru asigurarea tratamentului dietetic în cadrul schemelor generale de tratament prescrise de medicul specialist si verificarea respectării dietelor de către pacienți.

Elemente de competență:

Asigurarea tratamentului dietetic - Tratamentul dietetic este strict corelat cu tratamentul medicamentos în cadrul schemelor generale de tratament ce se aplică pacienţilor, prescrise de medic

Tratamentul dietetic este stabilit în funcţie de afecţiune- Aplicarea tratamentului dietetic se realizează în funcţie de caracteristicile individuale ale pacientului

Tipuri de afecţiuni : hepatice, renale, cardiace, gastrice, diabet, etc.

Caracteristici individuale : sex, vârstă, natura activităţii, starea de nutriţie

Verificarea respectării dietelor de - Dieta este respectată integral în conformitate cu indicaţiile medicului

Cunoştinţe :

- nutriţie / dietetică

- medicină generală

- elemente de psihologie

User login

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer